Okej, först av allt, ursäkta för att det inte blev någon blogg i lördags. Jag lyckades med konststycket att somna på soffan. För lite energidryck, helt enkelt. DET misstaget kommer inte upprepas igen.

Ikväll ska jag blogga om Columbus (CBJ) - Chicago (CHI). CBJ, skulle jag vilja säga, är årets överraskning i NHL. Men har dom något att hämta mot Chi? Detta rekord-CHI som inte förlorade en match på ordinarie tid på 24 matcher. Men nu helt plötsligt har dom torskat 2 i rad. Spännande match att se fram emot.

Nu kör vi!!

1:a perioden

¤Bobrovsky i mål för CBJ, Crawford för CHI.

¤GRYM!! räddning direkt av Bobrovsky som får bekänna färg direkt.

¤Vilken dragning av Calvert men tyvärr inget skott på mål. Synd, den dragningen förtjänade åtminstone ett skott på mål.

¤CHI har börjat bäst, de har bra fart på skridskorna, de verkar taggade. Tekningsstatistiken visar det också, 6-2 till CHI efter 5 min, dock 4-4 i skott.

¤0-0 efter 10 min men CHI känns ruskigt starka. Ska CBJ vinna detta så krävs det att de får första målet så de får lite luft. Annars vet i rackarn om dom kommer orka.

¤CHI trummar på och jag säger bara: Kane och Hossa, vilka trollgubbar. De spelar inte hockey, de leker hockey.

¤1:a perioden slut, 0-0. CHI vassare men CBJ försvarar sig bra. Första målet blir nog sjukt avgörande. En bra period, högt tempo och mycket skott, 11-10 i CBJ:s favör.

2:a perioden

¤Matchens första PP blir CHI efter 3,30 spelad av andra. CBJ:s BP rankad 5 i NHL och CHI:s PP rankad 14 i NHL. Intressant statistik, CHI har inte gjort ett enda PP-mål på CBJ denna säsong.

¤Inget mål på detta PP heller för CHI, CBJ försvarar sig väl.

¤CHI sämre denna period, för dåliga uppspel och forwards är för stillastående. CBJ å andra sidan känns hetare och hungrigare denna period. De ligger på och checkar hårt på CHI som bara får slå ifrån sig.

¤CHI bättre de senaste 5 minuterna men matchen står och väger. CBJ gör ett bra jobb att störa CHI.

¤MÅL!!! 0-1, Oduya skjuter från vänstra tekcirkeln efter en magnifik pass från Kane. CBJ går bort sig 1 gång och blir straffade direkt.

¤Mål Oduya, ass Kane och Hjalmarsson.

¤Direkt efter målet får CBJ PP. Deras PP är rankade 29 i NHL.

¤MÅL!!! 1-1, vilken rökare från Johnson. Kommer efter vunnen tekning och det visar hur viktiga off tek är, vunnen off tek är målchans direkt.

¤Mål Johnson, ass Brassard och Dubinsky.

¤ 2:a perioden slut, en period som CBJ vinner på poäng. CBJ jobbar och sliter och gör det riktigt bra. CHI är uppenbart störda av CBJ:s press och höga tempo.

3:e perioden

¤Svettig räddning av Bobrovsky på Bolligs närskott.

¤Chi börjar bäst och skramlar fram några chanser, de verkar ha hittat gnistan igen. Men CBJ vill inte vara sämra så nu är nästa mål enormt viktigt.

¤CHI borde gynnas av att tempot högt då de har skickligare spelare. Men när tempot är högt är det CBJ som spelar bäst.

¤Hossa drar 2 killar och skjuter men Bobrovsky räddar och visar varför han blev veckans stjärna i NHL.

¤Bra tryck av CHI nu med 2,40 kvar av tredje.

¤PP CBJ efter att Stålberg kör över målvakten. Korkad utvisning i detta läge, vill jag lova.

¤3:e perioden slut, 1-1. När tempot var lågt var CHI bäst. Så fort tempot höjdes så tog CBJ över.

¤Nu blir det OT!!

Overtime

¤En dubbelräddning av Bobrovsky, karln är ju hetare än en svart läderklädsel en varm sommardag.

¤Bra tryck av CBJ i OT.

¤Bra chans av CBJ när de kommer 2-mot-1 men de måste skjuta i det läget!

¤Nu byter lagen chanser med varandra. Vilken OT-period!!

¤OT slut, en period som var rena rama hawaiihockeyn, öppet spel och chansrikt. Vem har sagt att 1-1-matcher är tråkiga??