Denna kväll kommer jag att blogga om Dallas(DAL) - Chicago(CHI). Ett DAL som jag ännu inte sett denna säsong men deras säsongsstatistik talar sitt tydliga språk: 12-11-3 och 4-4-2 de sista 10 matcherna. De vinner varannan match och det är ju ganska medel. Rår dom på CHI ikväll?

CHI såg starka ut av och till mot CBJ men fick rejäla bekymmer när CBJ satte hög press. Kommer Kane och co. spela ut ikväll?

*Lehtonen i mål för DAL, Crawford för CHI.

*DAL får PP efter 2 min 40 s av första. Deras PP rankas som nr 16 i ligan och CHI BP rankas som nr 8.

*Jagr får ett bra läge men räddning av Crawford. Jagr borde gjort något bättre av det där.

*Om man bortser från PP så är de första 5 min väldigt slarvigt spelade. Mycket missade passningar m.m.

*DAL har momentum nu efter sitt PP

*MÅL!!! 0-1 Toews som styr in Leddys skott. Mål Toews ass Leddy, Saad.

*MÅL!!! 0-2 Toews igen som är framme och petar in en retur efter att Saad tagit skott. Mål Toews ass Saad, Keith

*Vad hände? Jämn match i 9 minuter sen helt plötsligt 0-2. DAL har problem. De har inte varit sämre och ändå ligger de under.

*Och till råga på allt elände får CHI PP nu. CHI PP rankad 15 i ligan, DAL BP rankad 10 i ligan.

*Även om DAL klarade av sitt BP så har CHI tagit tag i taktpinnen. Och det är klart, efter 2 snabba mål så får de ju momentum. DAL måste börja om från noll och försöka ta sig in i matchen.

*MÅL!!! 0-3 Leddy på retur efter att Stålberg skjutit från högerkanten. Mål Leddy ass Stålberg,Bickell

*1:a perioden slut, 0-3. En konstig period, jämn fram till att CHI gör 2 mål, efter det tar CHI över. DAL slarvar mycket och det utnyttjar CHI.

2:a perioden

*DAL kämpar på men för att komma ifatt måste de skjuta när de är i närheten av mål. Känns som att de letar efter det perfekta läget och det finns inte. I dagens moderna hockey håller man motståndarna på utsidan. Alltså, kommer man in i slottet måste man skjuta.

*CHI får PP och de gör det bra första minuten. Låter pucken göra jobbet och platsbyten. Men också bra jobb av DAL BP sista minuten då CHI inte ens kommer in i zon.

*MÅL!!! 0-4 Oduya, en förlupen puck som Oduya pangar in från blålinjen. Mål Oduya ass Stålberg, Bickell

*Säga vad man vill men CHI är ruskigt effektiva. 4 mål på 17 skott.

*DAL byter målis, in kommer Bachmann.

*MÅL!!! 0-5 Hossa sätter fram klubban på Kanes pass och styr pucken i mål. Mål Hossa ass Kane, Seabrook

*Det som imponerar på mig är CHI def och att CHI löser de flesta situationer utan problem. Verkar som de ligger ett steg före hela tiden. CHI leder med 5-0 för att DAL är sämre på att lösa likadana situationer.

*CHI PP 5-mot-3 i ca 1 min 30 s

*MÅL!!! 0-6 Hossa handledsskott från mitten av högra tekcirkeln. Mål Hossa ass Toews, Kane

*2:a perioden slut, 0-6. En period som CHI dominerar från början till slut. DAL spelarna hänger med huvudet och CHI är bättre på allt.

3:e perioden

*DAL börjar perioden med att spela BP i 10 s.

*MÅL!!! Keith pangar in en retur efter att Bachmann gjort 3 räddningar. DAL ser helt vilsna ut. Mål Keith ass Bickell, Stålberg

*DAL mål nu, med 15 min kvar, måste ju vara att spräcka CHI nolla.

*DAL PP nu, sminkar de till resultatet nu?

*MÅL!!! 1-7 Daley spräcker nollan med ett slagskott från blålinjen i PP. Mål Daley ass Ja. Benn, Whitney

*DAL fick mål bortdömt pga spelare som störde målvakten. Utv upp på det också så CHI får PP. Ökar de på målskörden?

*MÅL!!! Kane gör årets mål, vilken dragning, vilket mål! Jag saknar ord, kan man ens göra så? Hockeygodis!! Mål Kane ass Bolland, Leddy

*10 kvar och CHI trummar på. Vilken utskåpning!!

*CHI PP 2 mål på 5 försök ikväll. Men nu vilar CHI Kane och co. i detta PP. Inget mål i detta PP.

*Kane får friläge och man satt och väntade på magi men Kane missar i dragningen.

*5 kvar, DAL får lite tryck men CHI def känns klockren ikväll.

*3.e perioden slut, 1-8

Postgame

CHI mosar DAL och är bättre på allt ikväll. Det var match i 8 byten sen var matchen över. DAL får slicka såren och ta nya tag i nästa match. Och hur långt räcker detta för CHI? Hela vägen?

Det var allt för ikväll, syns nästa helg!!